Ministars

Een programma met tien kleine pareltjes zonder dialoog voor de allerkleinsten. Een zachte inwijding in de wonderen van de animatiefilm, met veel vogels, sterren en een lieve heks.

Speelduur : ± 39’ , zonder dialoog, 4+

Mee met het reuzeschip

Het meest fascinerende aspect van het Krok festival is de locatie. Het vindt namelijk plaats op een schip dat de Wolga afvaart. Deze film, ter ere van de 30e verjaardag van het festival, is een eerbetoon aan dit schip.

Nijin Nazeem en Suresh Eriyat, IN, 1’

Een lynx in de stad

Een nieuwsgierige lynx verlaat zijn bos, aangetrokken door de lichten van de nabijgelegen stad. Hij amuseert zich rot tot hij midden op een parkeerplaats in slaap valt. De volgende ochtend ontdekken de bewoners van de stad vol verbazing dit vreemde dier bedekt onder de sneeuw.

Nina Bisiarina, FR, 6’

De tweelingbomen

Een broer en zus gaan op wandel, elk met een boom in een kleine pot. Wanneer ze een papegaai en een omgevallen standbeeld tegenkomen, moeten ze elk hun eigen weg kiezen.

Emmanuel Ollivier, FR, 4’

Het vogeltje en de bijen

Een klein vogeltje geniet van de bloesem van een esdoorn. Wanneer hij een mysterieus gezoem volgt, bevindt hij zich opeens in een magische bloemenwereld. Maar een vurige vos zit het vogeltje al snel op de hielen en komt zo terecht bij een zwerm hardwerkende bijen. In de bijenkorf wacht de onruststoker een eerder onaangename verrassing.

Lena Von Döhren, CH, 4’

Kiki het pluimpje

Kiki de kanarie kent alleen zijn kooi en de oude dame die hem voedt. Hij droomt ervan om met de vrije vogels van buiten te vliegen. Wanneer de deur van zijn kooi eindelijk op een kier staat, ontsnapt hij en ontdekt hij de grote buitenwereld waar je wel moet weten hoe te vliegen. Een vrije vogel zijn is best wel eng!

Nicolas Bianco-Levrin en Julie Rembauville, FR, 5’42’’

De warme ster

Een vogel die instaat voor de goede gang van zaken in de hemel, laat tijdens het schoonmaken per ongeluk een ster vallen. Op aarde vinden kinderen de ster.

Anna Kuzina, RU, 4’

De vuurtorenman

Een vriendelijke reus heeft moeite om zich aan te passen aan de uitbreiding van het mooie kleine havenstadje dat hij als zijn thuis beschouwt.

Matt Walton, CA, 4’

Het woud - Tom Rosenthal

Tijdens een regenachtige nacht gaat een kleine beer op avontuur met een reusachtige hond.

Katy Wang, GB, 2’

De heks en de baby

Een oude heks heeft een baby nodig voor een toverspreuk die haar weer jong moet maken. Maar wanneer ze een prinsesje mee naar huis neemt, lopen de dingen niet volgens plan.

Evgenia Golubeva, RU, 4’