Palmares Anima 2021

Dit uitzonderlijke programma bundelt de kortfilms die in de nationale en internationale competitie bekroond werden op Anima 2021: een overzicht van de beste films van de veertigste editie.

Totale speelduur: 1u16

Easter Eggs

Het Chinese restaurant is leeg. Meneer Ping is weg. De kooi van de exotische vogels staat wijd open. Twee vrienden, Jason en Kevin zien dit als een kans om ze te vangen en te verkopen. De vogels vangen is echter niet zo eenvoudig als het lijkt.

Nicolas Keppens, BE/FR/NL, 14’

Hold Me Tight

In het hart van een donker bos komen twee silhouetten samen. De wezens bewegen als roofdieren, ze trekken elkaar aan en stoten elkaar af. Ze verleiden elkaar in een explosief paringsritueel. "Hold me tight" is een flamboyante bittere romance waar de gewelddadige aantrekkingskracht van de personages hen in gevaar brengt.

Mélanie Robert-Tourneur, BE, 7’

Amours Libres

Twee vrienden bespreken hun relatie. Tussen polyamorie en politiek laten ze hun liefde vrijelijk tot bloei komen.

Emily Worms, BE, 4’36”

Rebooted

Een stop motion geanimeerd skelet, ooit een geduchte schurk van het witte doek en nu een acteur op zijn retour, komt erachter dat de film waarvoor hij gebouwd werd wordt hernomen... zonder hem.

Michael Shank, AU, 12’43”

À La Mer poussière

Malo en Zoé die in het holst van de zomer aan hun lot zijn overgelaten, proberen de vluchtige blik van hun moeder te vangen.

Heloïse Ferlay, FR, 12’30”

Les Yeux grands ouverts

Tijdens een hete zomer is Emma gedoemd tot verveling bij haar grootouders. Ze wil doodgraag dat er iéts gebeurt. Ze verbergt zich aan de rand van een vijver om De Jonge Man te observeren. Ze ontwikkelt een korte maar intense obsessie voor deze gefantaseerde onbekende.

Laura Passalacqua, FR, 5’40”

Elo

De natuur zit goed in elkaar, zegt men. Hij en Zij zijn echter twee eenzame zielen, gevangen in lichamen die niet bij hen passen. Een onheilsvogel lokt ongewild hun ontmoeting uit waardoor hun maskers afvallen.

Alexandra Ramires, PT, 11’

Empty Places

Waar is iedereen?

Geoffroy de Crécy, FR, 8’30”